Författare: Johanna Westman
Johanna Westman har skrivit många glada och trevliga bakböcker för barn. I Grön i köket presenterar hon på samma pigga och piffiga sätt vegetarisk mat inklusive några efterrätter, bakverk, sylt, saft, bröd och inläggningar. Recepten har tydliga instruktioner om vad som behövs av ingredienser och redskap och är oftast beskrivna steg för steg. Förlaget rekommenderar boken för 9-12 år och barn i den tänkta målgruppen kan säkert klara anvisningarna med lite hjälp beroende på förkunskaper, men även äldre barn (och vuxna!) som vill ha vegetarisk inspiration kan ha glädje av den. Jag gillar att recepten är indelade årstidsvis, visst kan man idag laga det mesta vilken säsong det än är, men att laga säsongsanpassad mat är klimatsmart och ligger i tiden, vilket så klart även det vegetariska gör. Bilderna av Ulrika Pousette är riktigt aptitretande och inspirerande.
Rabén & Sjögren, faktabok.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar