måndag 1 oktober 2012

Som om jag frågat

Författare: Johanna Lindbäck

På våren i åttan blir Johns två bästa kompisar plötsligt tillsammans. Det kommer som en chock för John, han har alltid tänkt att han kommer bli tillsammans med någon före Lukas, han är trots allt lite coolare. Lukas åker längdskidor (hallå?) medan han spelar fotboll. Men likväl blir Lukas tillsammans med Saga och John ställs utanför. Från en dag till en annan förändras deras sätt att umgås, trots att de bor grannar och har träffats typ dagligen sen dagistiden umgås aldrig John och Saga ensamma längre. Lukas träffar han också allt mer sällan. Det kanske måste vara så när man har ny flickvän/pojkvän?

Läget blir betydligt värre av att John verkligen hade behövt sina vänner nu. Hans föräldrar har bråkat hela sommaren och i början av höstterminen i nian separerar de. Bara på prov så klart. Det kommer inte bli så stor skillnad för dig, John. Det ordnar sig, allt kommer bli bra, vi lovar. Yeah right.

Under den här hösten börjar John umgås med Line, en av Sagas vänner som han aldrig tidigare har träffat ensam. Nu när Saga och Lukas har varandra ses Line och John allt oftare, bara de två…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar