tisdag 16 oktober 2012

Jag blundar och önskar mig något

Författare: Moa-Lina Croall

Höstterminen i sexan börjar och Lisa och Nova är fortfarande bästa vänner. Normalt skulle Nova ha åkt vidare med cirkusen efter sommaren, men eftersom hennes mamma har fått en liten bebis stannar familjen mycket längre än vanligt. De har till och med skaffat en vanlig lägenhet. Men till våren kommer cirkusen tillbaka och hämtar dem och då försvinner Nova igen. Lisa vill inte tänka på hur det blir då.

Men det är inte så bra nu heller. Nova vill att Lisa och hon ska vara med i det hemliga gänget Näbbet, där Lisas storasyster Anna också är med. För att ens komma på fråga för att få vara med ska tjejerna utföra diverse uppdrag åt de andra, äldre tjejerna som utgör gänget. Lisa vill egentligen inte. Hon tycker att det är rätt trist att träffas i Näbbets lokal på måndagarna och hon vill inte alls stjäla, vilket krävs för att få vara med. Men Nova, som är ett år äldre, vill vara med och Lisa vill inte förlora henne, så hon hakar sig fast hon med.

Nova hänger mer och mer med gänget och det händer flera gånger att de andra gör saker i hemlighet som Lisa inte får vara med på. Lisa blir förbannad och ledsen och hon vet att hon borde skita i Nova, men hon vill inte vara ensam. Igen.

Om vänskap och ensamhet och om att våga säga nej och stå på sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar