måndag 1 oktober 2012

Box 101 : ett fynd, en gåta, en livsfarlig jakt

Författare: Andy Mulligan

Raphael är soppojke. Han lever på en soptipp och livnär sig på att samla, sortera och sälja sopor. Allt han ser varje dag är oändligt med sopor, kilometer efter kilometer. Ibland kommer turister till sopbergen och frågar sopbarnen om de inte någon gång hittar något spännande bland soporna, men nej, Raphael hittar inget annat än sopor. Skräp, skit, bajs. Mycket bajs faktiskt. Sopor.

Tills en dag, när han faktiskt hittar något annat. Han hittar en plånbok och han hittar en nyckel. Redan nästa dag kommer massor av poliser till soptippen och frågar om någon har hittat något särskilt, men Raphael ljuger för poliserna, säger att han inte hittat något och ber två av sina vänner om hjälp att gömma bytet. Den ena av killarna, som kallas Råttan, säger att nyckeln går till en förvaringsbox på centralstationen.

Pojkarna förstår snart att de har snubblat över ett mysterium och att det finns mäktiga krafter i samhället som inte vill att mysteriet ska lösas och sanningen ska komma fram. Makter som inte skyr några medel för att försöka hindra pojkarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar