fredag 19 oktober 2012

Flickan vid glastornet

Författare: Erika Vallin

Asrins föräldrar försvann under mystiska omständigheter förra året. Nu bor hon hos sin mormor och ska så snart höstterminen börjar byta till Franska skolan, som ligger bättre till. Innan skolan börjar tar hennes mormor med henne till det mystiska "Matematiksällskapet" för ett första möte med deras ungdomsklubb. Där möter hon för första gången Lima, som också går på Franska skolan och som tillsammans med Max blir Asrins bästa kompis under skolåret som följer. Av misstag överhör Asrin ett samtal som förefaller väldigt mystiskt mellan sin mormor och några andra i Sällskapet . Det handlar om en försvunnen prinsessa och om Asrins föräldrar...

Det börjar hända konstiga saker kring Asrin och mystiken kring matematiksällskapet tätnar. Lima, Asrin och Max börjar på egen hand undersöka saker och ting och kommer en helt otrolig sanning på spåren. Det är mycket spännande och välskrivet. Jag känner vibbarna från Harry Potter - inte bara för att Asrin har många av Harrys egenskaper, Lima är en Hermionie och Max en Ron - utan mer för att Vallin precis som Rowling skapar en värld som man gärna låter sig slukas av, som man gärna vill vara i och återvända till.

När bok ett slutar har vi följt Asrin och hennes vänner i ett skolår, äventyret just börjat på riktigt och väntan på nästa bok kommer att kännas allt för lång!

Nu ska tydligen alla böcker ha en egen boktrailer, så även Flickan vid glastornet. Denna tycker inte jag fånga stämningen i boken så himla bra, men ändå:

1 kommentar: