måndag 1 oktober 2012

Romeo och Kråkan

Författare: Gry Kappel Jensen

Romeo är rätt ny i sin klass och han blir trakasserad både av sina klasskamrater och av sin mentor, Jakob. Tillvaron är rätt trist.

Men så bestämmer sig Kråkan för att han ska hjälpa Romeo. Först vill inte Romeo alls ha något med Kråkan att göra. Han är rätt otrevlig. Svär och flyger omkring och bajsar överallt och förolämpar folk. Romeo tycker att han har nog med problem som det är, utan en oförskämd Kråka att dras med.

Men Kråkan är envis, han tycker synd om Romeo och han tänker hjälpa honom. Romeo behöver lära sig att bli lite tuffare, tycker Kråkan, att säga ifrån och inte låta folk trampa på honom. Det tänker Kråkan lära honom, mot en skälig ersättning av tre mål lagad mat om dagen och lite mellanmål här och var. Helst vill han ha sprit och cigaretter också, men det får han inte för Romeo.

En dag tar Romeos liv en ny vändning och hans problem blir plötsligt mycket värre. Hans lärares bil blir stulen och Romeo anklagas för att vara den skyldige. Inte ens den kaxiga Kråkan vet hur de ska kunna lösa ett sådant problem…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar