torsdag 10 oktober 2013

Saeculum

Författare: Ursula Poznanski

Bastian pluggar medicin och ägnar nästan all sin tid till att studera. Men så träffar han Sandra och hon övertalar honom om att följa med på ett lajv över en helg.

Bastian har aldrig lajvat och han är egentligen ganska skeptisk till hela grejen. Men han kan inte motstå Sandra och han tänker att om han får tillbringa en helg med henne spelar det honom ingen roll om han måste sova under bar himmel och gå klädd i medeltida kläder.

Flera av de andra i lajvgruppen är tveksamma till att Bastian, som är helt oerfaren, ska följa med. Deras lajv är seriösa och inte helt ofarliga och det brukar vara mycket svårt att bli accepterad i gruppen. Men ledaren, Paul, är positiv till att Bastian ska få följa med och därför blir det så.

Strax innan Bastian ska ge sig iväg för att möta de andra på järnvägsstationen blir han uppringd av någon som varnar honom, som säger att han inte ska åka. Något illa till mods beger sig Bastian i alla fall iväg på lajv, ut i vildmarken. Över stället som spelledarna har valt ut sägs vila en förbannelse. Ingen som beträder marken ska någonsin komma därifrån. Det är bara gruppens sierska, Doro, som tror på förbannelsen, men redan första natten börjar hennes spådomar slå in…

Spännande och med oväntat slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar