torsdag 10 oktober 2013

Napoleon & T-kex

Författare: Annika Langa

Enligt legenden lever Storsjöodjuret, Sveriges svar på Loch Nessodjuret, i Storsjön i Östersund. De flesta människor tror väl inte på monster förstås, men det finns många som anser sig ha sett odjuret i Storsjön.

Tjuvjägarna Bolinder och Sirob kommer till Östersund för att försöka fånga Storsjöodjurets unge, som de har fått korn på. De lyckas döda odjuret, men när de ska fånga ungen flyr den och de har inte en aning om vart den har tagit vägen. Inte förrän de får höra att några ungar har hittat en konstig säl i en sjö i den lilla byn Abborrträsk. Sälar lever inte i sjöar och tjuvjägarna förstår att det är Storsjöodjurets unge de har hittat.

Det förstår förstås inte Napoleon, eller Nappe som han kallas, och hans kompisar Khaya och Anders. De vet inte vad de ska tro om den dinosaurielika varelse de har hittat. Barnen döper sitt fynd till T-kex, eftersom den liknar en dinosaurie, lite i alla fall, och eftersom den gillar kex. De förstår att de behöver hålla T-kex gömd, men de har ingen aning om att två farliga och hänsynslösa män letar efter ungen och att de alla svävar i fara.

Den här boken är Hcg, men lämpar sig för år tre-fyra skulle jag säga. Spännande, men ganska enkel historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar