torsdag 10 oktober 2013

Constables & Toops Kistor och kransar

Författare: Gareth P. Jones

Sams pappa arbetar på begravnings-byrån Constables & Toops Kistor och kransar och Sam antar att det är för att han har döden omkring sig hela dagarna som han har blivit en mellanhand. Det innebär att han kan se och tala med de döda.

Lapsewood är en vålnad som arbetar på spökadministrationen. Han har aldrig, sedan han dog, besökt de levandes värld utan tillbringar alla dagar med att skyffla papper på sitt kontor. Därför blir han väldigt förvånad när hans chef plötsligt skickar honom på ett uppdrag i de levandes värld. En av fältarbetarna, de som besöker husspöken och ser hur de har det, har försvunnit och Lapsewood får i uppdrag att söka reda på henne.

I de levandes värld träffar Lapsewood den fria vålnaden Halvshilling och tillsammans med honom börjar han söka efter den försvunna fältarbetaren. Snart upptäcker de att något mycket otäckt och farligt håller på att ske i London. Någon eller något vill utrota alla vålnader och håller på att släppa ut en ondska i världen som en följd av det. Lapsewood och Halvshilling måste försöka förhindra det och de ber mellanhanden Sam om hjälp, eftersom han kan kommunicera både med de döda och de levande.

Rolig och spännande, men lite tjockare och svårare än författarens tidigare böcker Tvillingarna Thorntwaites testamente och Familjen Considines förbannelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar