torsdag 10 oktober 2013

Eviga glömskans allé

Författare: Ritta Jacobsson

Alexas mamma jobbar mycket och Alexa är van att ta hand om sig själv, det brukar inte vara några problem. Men nu ska hennes mamma vara borta ovanligt länge, hon ska till Afrika och volontärjobba i en hel månad. Samtidigt har Alexas bästis flyttat och tillvaron känns plötsligt väldigt ensam.

För att få lite sällskap spenderar Alexa mycket av sin tid hos sin mormor i hennes stora villa, Blomsterbo. Men mormor har börjat bete sig väldigt underligt. Hon glömmer saker, förstår inte vad man säger till henne och verkar väldigt förvirrad. När en granne berättar att han har hittat henne irrande utomhus i snön i bara nattlinne blir Alexa riktigt orolig. Samtidigt sker en våg av brutala inbrott hos gamla människor och Alexa är rädd att någon tänker bryta sig in i Blomsterbo. Mormor pratar om telefonsamtal hon har fått som hon inte vet vad de handlar om och flera gånger upplever Alexa att någon smyger runt i trädgården runt huset.

I skolan lär Alexa plötsligt känna Amanda. Amanda är ett år äldre och hon är populär, högljudd, bråkig. Alexa har ingen aning om varför hon vill umgås med just henne, men Amanda hakar sig fast. När hon får veta att Alexa har en tom, föräldrafri lägenhet i en hel månad blir hon rent av omöjlig att bli av med. Dessutom är hon väldigt intresserad av att Alexas mormor har en stor villa i ett rikt område. Möjligen lite för intresserad?

Ny, spännande deckare av Afrodite-författaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar