torsdag 10 oktober 2013

Resan till tidens slut

Författare: Erika Vallin

Det är sommarlov och väktarrådet skickar iväg Asrin, Lima och Max till Limas morföräldrar i Cornwall för att de ska hålla sig borta från allt vad spegelvärldar och onda drottningar heter. Men så lätt kommer de inte undan.

Den onda drottningen i parallellvärlden Eunomia har blivit starkare. För att döda Asrin skickar hon sin armé i vår värld, alliansen, men också fasansfulla ansiktslösa spökflickor och giftspindlar från Eunomia, som kan paralysera och döda på några sekunder. Den stora striden rycker närmare.

Asrin och hennes vänner försöker hitta speglarna som ska kunna ta dem till Eunomia och de tre nycklarna som kan ta dem tillbaka igen. I Eunomia finns Asrins hela familj, inte bara hennes föräldrar och hennes farmor, som självmant har begett sig dit genom speglarna, utan även Asrins tvillingsyster Adeline, som rövades dit som spädbarn av den svarta drottningen.


Men där finns också ett helt folk som svälter och lever under drottningens tyranni sedan tidernas begynnelse. Eftersom det inte finns någon tid i Eunomia kan ingen åldras och förtrycket kan aldrig ta slut. Bara Asrin kan få tiden att börja existera i Eunomia och bara hon kan rädda landets befolkning. Men kan hon ta sig dit?

Precis lika spännande som del ett i serien och med en REJÄL cliffhanger på slutet. Nu väntar jag bara på del tre! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar