onsdag 16 oktober 2013

Anden i glaset

Författare: Ewa Christina Johansson

Juni ska sova över hos bästisen Fanny, som har föräldrafritt för första gången. Hela natten. Stella, som precis börjat i tjejernas klass, är också inbjuden.

Fanny tjatar om att de ska testa Anden i glaset. Juni vägrar, hon tycker att det är obehagligt och dumt, men Fanny lyckas övertala Stella att vara med.

Juni går ner på nedanvåningen för att hämta kakor medan de andra ställer sina frågor till anden. Plötsligt drar åskan in över huset och efter en fruktansvärd knall, som lät som om blixten slog ned, blir det kolsvart. Strömmen har gått.

Juni och Fanny upptäcker att Stella är försvunnen och att någon har ritat en blodröd ring runt bokstaven C på spelplanen. Först tror de att det är Stella som försöker skrämma dem, men när fler bokstäver dyker upp, fast Stella fortfarande är borta, börjar de förstå att den oskyldiga leken har släppt lös en ond ande i huset.

Riktigt creepy och lättläst, precis som författaren brukar skriva. Eleverna i år fem-sex kommer kasta sig över den här boken, det är jag övertygad om.

1 kommentar:

  1. Jag gilalde den också jättemycket-en given plats på nästa veckas halloweenbokprat!

    SvaraRadera