måndag 26 november 2012

Vinterkarusellen

Författare: Kerstin Gavander

Julen närmar sig och Sanna är bekymrad för jullovet. Hennes bästa vän Liv ska åka till Egypten med familjen och Sanna fasar för två tomma jullovsveckor utan något att göra. Hon försöker få sin pappa att fatta att man faktiskt kan få tag på billiga restresor till Egypten och att de också skulle kunna åka. Men enligt pappa har de inte råd, även om resorna är billiga, inte ens när Sanna skaffar ett extrajobb på en blomsterbutik och sparar all sin lön har de råd.

Men Sanna jobbar på i alla fall. Hon är trött på att de aldrig har några pengar, att klasskamraterna alltid kan köpa allt de vill ha, men aldrig hon. Hon stör sig också på bästisen Liv som alltid ska ha sin vilja fram och blir sur om man säger emot eller om hon inte får som hon vill. Nu verkar Liv umgås väl mycket med Laban, fast hon vet att Sanna är kär i honom.

Som om tillvaron inte var tillräckligt komplicerad ändå kommer en gammal kompis till mamma, Alice, och hälsar på från New York och. Sannas pappa verkar klart intresserad av henne samtidigt som hennes son Alexander nog är intresserad av Sanna. Eller?

Vardagshistoria om vänskap och kärlek, men också om sorg och saknad (Sannas mamma är död sedan några år tillbaka). Ganska lättläst och lättsmält utan alltför stora problem eller motgångar. Mysig bok att läsa i advent för killar och tjejer i år fem och sex (Sanna går i sexan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar