måndag 12 november 2012

Besökarens skugga

Författare: Lena Ollmark & Mats Wänblad

Det blir en stormig höst för Karl Dymling på Krabbsjögrund, inte bara vädermässigt. Ondskan har siktat in sig på honom, än en gång, och letar bara efter en svaghet att ge sig på.

Höstterminen börjar med att Karl får en gammal skruttig eka som han ska rusta upp och få sjöduglig. Hans bästa vän Sara har lovat hjälpa honom och Karl ser fram emot många timmar tillsammans i båthuset efter skolan.

Men så blir det inte. Det börjar en ny tjej i klassen, Agnes, som har gått i klassen tidigare, innan Karl flyttade till ön, och som då var Saras bästa kompis. Sara och Agnes börjar genast umgås och Karl känner sig extremt undanskuffad. Han försöker ge Agnes en chans, men hon är märklig och mycket underliga saker händer i hennes närhet.

Varför smyger den elaka doktor Ekwall omkring Agnes och hennes mammas hus? Kan han ha haft något att göra med Agnes pappas försvinnande för flera år sedan? Kan Agnes verkligen se in i framtiden och skulle hon i så fall kunna berätta något om Karls egen försvunna pappa?

Agnes är intresserad av spöken och andar och hon övertalar Sara och Karl att testa henne ouija-bräda för att ta kontakt med andar. Dessvärre är det precis den öppning ondskan har letat efter och snart har de släppt in en besökare från den andra sidan. En besökare med mycket onda avsikter…

I den här serien, i vilken den här boken är den femte delen, är det ramberättelsen om Karl Dymling som är spännande, tycker jag, inte de insprängda spökhistorierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar