torsdag 7 juni 2012

Stinkis
Författare: David Walliams

Stinkis är en hemlös luffare, som alltid sitter på samma bänk i parken tillsammans med sin hund, Hertiginnan. Stinkis luktar mer illa än någon kan föreställa sig. Därför är det ingen som pratar med honom eller ens närmar sig honom. Alla människor håller sig på så långt avstånd från Stinkis som de bara kan.

Men en dag kommer en flicka fram till Stinkis och börjar prata. Flickan heter Chloe och är en väldigt snäll och omtänksam person. Dessutom är hon väldigt ensam. Hon har en mamma som är egoistisk och elak och som bara skäller på henne hela tiden, en pappa som är snäll men som inte säger så mycket och en syster som får all mammans uppmärksamhet och kärlek och som älskar att göra livet surt för Chloe. I skolan bli hon mobbad och hon har inte en enda vän. Därför vill hon bli vän med Stinkis.

Chloe bestämmer att Stinkis kan få bo i deras trädgårdsskjul, utan att hennes föräldrar får veta det. Problemet är bara att dels luktar Stinkis så mycket att lukten letar sig in i huset och dels verkar Stinkis van vid en annan typ av tillvaro vilket gör att när han flyttar in i skjulet förväntar sig att Chloe ska passa upp på honom och förse honom med mat i tid och otid. Hur ska hon lyckas göra det utan att hennes föräldrar märker att hon gömmer en gammal stinkande luffare i deras trädgård?

Rolig historia som passar som högläsning från år tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar