torsdag 7 juni 2012

Sjutton år och skitsnygg
Författare: Emma Granholm

Felix kommer hem från en påtvingad tvåveckors semester i Grekland med sina föräldrar och han märker genast att något är annorlunda. Både hans flickvän, deras två bästa vänner Diana och Suss och till och med Suss lillebrorsa beter sig konstigt. De verkar inte ett dugg glada över att Felix är hemma utan är istället helt besatta av en ny kille som de har lärt känna.

När Felix äntligen träffar killen, Zäta, förstår han varför.

Felix är van vid att vara i centrum, älskad och dyrkad eller fruktad av alla. Han är sjutton år och skitsnygg och han kan i princip bete sig hur han vill utan att någon protesterar. Han är en stor skitstövel mot de flesta i sin omgivning, men kommer undan med det. Men nu har Zäta på bara två veckor tagit hans plats. Han är längre, ännu mer vältränad, ännu snyggare och häftigare och helt enkelt mer av allt. Det värsta är att Zäta är ute efter Felix flickvän, Alexa och han verkar inte sky några medel för att ta henne från honom.

Felix märker genast att det är något som inte stämmer med Zäta, men ingen av de andra ser det han ser. De tycker att Zäta är underbar och spännande och vill inte alls lyssna på Felix varningar.

Lättläst bladvändare om kärlek och vänskap och om popularitet och om hur man beter sig mot sin omgivning. Inte djupaste personsskildringen i sommar, men klart underhållande och bitvis riktigt spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar