torsdag 7 juni 2012

Du kanske inte vet det, men döden spelar faktiskt inte handboll


Författare: Linda Belanner & Fredrik Persson

Mattias skulle egentligen varit död. Men han slapp undan, mot att han är dödens hjälpreda, som en praoelev ungefär. Döden är nämligen trött på sitt jobb och behöver semester. Det är därför han har värvat en hjälpreda.

Tyvärr är Mattias väldigt dålig på att döda folk. Han kan helt enkelt inte, så fort han försöker börjar han gråta och låter personen leva vidare. Men då rubbar han balansen. Man kan inte bara låta bli att döda människor, alla måste ju dö någon gång. När Mattias låter någon komma undan tar döden, eller Göran som han egentligen heter, ut det på någon annan, någon måste alltid betala. I värsta fall får hans bror rycka in och jämna ut balansen igen och det är det ingen som vill, till och med Göran är rädd för brorsan.

Nu är det Zahras tur. Hon cyklar snabbt på de regnvåta gatorna, med musiken från sin mp3 pumpande i öronen, men när hon kommer till bron får hon se en kille stå där, en kille i svart huvtröja. Plötsligt kör hon in i broräcket och slungas över och ner på den hårda asfalten flera meter nedanför. Då står killen där igen.

”Jag har kommit för dig.” säger han och sträcker ut sin hand mot Zahra.

Rolig och fantastisk historia om livet, döden och kärleken, lättläst, för högstadiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar