tisdag 12 maj 2015

Jag är Solace

Författare: Siobhan Dowd

Holly Hogan är fjorton år och bor i London. Hon är föräldralös och har flyttat runt mellan olika fosterföräldrar och hem så länge hon kan minnas, nästan.

Men hon har faktiskt en mamma, det är bara det att de har tappat bort varandra. Mamma är på Irland och vet inte var Holly är någonstans. En dag ska hon åka till Irland och hitta sin mamma, det är Hollys största dröm.

En dag hittar Holly en blond peruk hemma hos sina nya fosterföräldrar, dit hon precis flyttat. När hon sätter på sig peruken förvandlas hon plötsligt från en ganska oansenlig fjortonåring till den sofistikerade Solace, minst arton.

Som Solace vågar hon göra nästan vad som helst och nu bestämmer hon sig för att förverkliga sin dröm och ta sig till Irland för att hitta sin mamma. Hon rymmer från sina fosterföräldrar och börjar lifta.

Det blir en hård resa men hon tar sig allt närmare Irland. Under vägen kommer hon dock ihåg mer och mer om sin barndom, vad som egentligen hände när hennes mamma försvann och varför de inte längre bor med tillsammans. Tillslut minns Holly till och med den där sista ödesdigra dagen när hon såg sin mamma för sista gången…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar