torsdag 28 maj 2015

Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins

Anna lever ett vanligt tonårsliv i Atlanta. Föräldrarna är skilda och pappan skriver smöriga romaner som blir film och Anna skäms lite för tycker mest de är skräp. Plötsligt har pappan bestämt att Anna ska gå sitt sista skolår i Paris! Trots att Anna inte gillar läget är hon där plötsligt i sitt lilla korridorrum i Paris och undrar hur det egentligen gick till.
Hon kan inte ett ord franska, är förälskad i Toph hemma i USA och har sin bästa vän Bridgette i samma klass. Allt med Paris läskigt, främmande och hon vill bara hem.
Första kvällen knackar det på hennes dörr och tjejen i rummet intill, Meredith, välkomnar henne väl genom att bjuda in Anna i skolans värld och i sitt kompisgäng. I gänget finns Etiénne St Clair som Anna genast blir extremt attraherad av. Eftersom båda är upptagna börjar de med att i alla fall bli goda vänner: han hjälper henne med franskan och visar henne vad Paris har att erbjuda och hon blir snabbt förälskad i både staden och St Clair. De har mycket gemensamt och kan prata nätterna genom om allt och deras vänskap växer på ett pirrande sätt. Snart förstår de båda att det där de känner är mer än vänskap. Trots detta tar ingen steget mot något annat än vänskap. Han vill av någon anledning inte bryta upp från sitt förhållande och hon kan inte riktigt avgöra om St Clair är intresserad eller ej.
Denna bok är full av pirrande stunder där St. Clair och Anna står lite för nära varandra, ler lite mer åt varandra och man vill bara att de ska kasta sig i varandras armar! Som läsare blir jag kär i både Etiénne och Paris. Mycket humor dessutom i deras dialoger! Ett minus för tråkig framsida dock.

1 kommentar: