tisdag 12 maj 2015

Kickar

Författare: Staffan Cederborg

Joel bor med sin mamma och hennes nye man i hans gigantiska villa med pool i Visby på Gotland. Vincent, mammans man, är en omtyckt och mäktig man på hela ön och alla utom Joel själv tycker att han är helt fantastisk.

Det är sommarlov och Visby fylls med turister som badar, solar och festar. Joel och hans vänner gör det samma men det känns rätt långtråkigt i längden.

Tills Cornelia kommer. Cornelia som fullständigt förtrollar Joel och får allt annat i hans värld att framstå som mindre viktigt. Men relationerna är komplicerade och snart har Joel lyckats såra båda sina två bästa vänner, Kaspar och Linn, och saker han gjorde redan innan han lärde känna Cornelia riskerar att förstöra allt mellan dem.

Men det är inte det som gör att Joel flyr från Gotland hals över huvud och hamnar i Stockholm ensam, blodig och utan vare sig pengar eller telefon. Det är Vincent.

2 kommentarer:

  1. Har också läst nu. Bra tycker jag, spänstigt språk och att berättarperspektivet byttes efter första kapitlet är en intressant ingång till diskussioner om berättarperspektiv. Intressant också att diskutera hur långt man kan gå när det gäller det där med att skapa personliga kickar. Var går gränsen mellan oskyldiga busstreck och brott? Passar senare delen av högstadiet och gymnasiet.

    SvaraRadera
  2. Har också läst nu. Bra tycker jag, spänstigt språk och att berättarperspektivet byttes efter första kapitlet är en intressant ingång till diskussioner om berättarperspektiv. Intressant också att diskutera hur långt man kan gå när det gäller det där med att skapa personliga kickar. Var går gränsen mellan oskyldiga busstreck och brott? Passar senare delen av högstadiet och gymnasiet.

    SvaraRadera