fredag 11 april 2014

ttyl

Författare: Lauren Myracle

Angela, Zoe och Maddie är bästa vänner. De har lovat varandra att alltid hålla ihop. Men de är rätt olika och när deras liv tar olika vändningar har de svårt att inte döma varandra.

Angela blir förälskad i en fullständigt hopplös kille och vägrar lyssna på vännernas varningar. Maddie börjar hänga med sin tidigare ärkefiende och hamnar i en situation på en fest som det snabbt börjar talas om på hela skolan. Under tiden börjar Zoe umgås allt mer med sin lärare och hon viftar bara bort vännernas farhågor om vad han egentligen är ute efter, tills det är för sent.

Tjejerna avhandlar ständigt livets olika vändningar i chattforum och det är där historien utspelar sig.

Första delen i en serie som ska bli tre, The Internet Girls. För min del hade det lätt räckt med en. Eller ingen. Det är formen som är intressant här, inte innehållet, att skriva en hel roman genom att bara använda dialog och dessutom i chattform är spännande. Men resultatet är platt, tråkigt och svårt att både hänga med och engagera sig i. Efter att ha läst hela boken har jag fortfarande svårt att hålla reda på vem som är vem av de tre karaktärerna och jag känner att det kan kvitta dessutom. Jämför man med en fantastisk bok, som också har en speciell form: "Livet på en kylskåpsdörr" av Alice Kuipers så är "ttyl" bara skräp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar