fredag 11 april 2014

Kärlekspizzan

Författare: Johan Rundberg

Movits är ingen sportkille. Han gillar att läsa, spela schack och att laga mat. En rätt lugn kille, kan man säga. Men så en dag förändras hans tillvaro fullständigt.

Movits bästa vän Ruben drar med sig honom för att titta på en skejtuppvisning inne i stan. Allra sist går en helt otroligt bra skejtare upp i rampen. Hon gör sjukt snygga trick och Movits blir blixtkär. Först tror han att han bara är magsjuk, att kebaben de åt efter uppvisningen var dålig, men snart förstår han att han är kär.

Efter det kan han inte tänka på något annat än skejttjejen. Han kommer på den lysande idéen att han kan börja skejta, och bli sjukt bra, för att hon ska lägga märke till honom. Movits har aldrig ens stått på en skateboard, han är ingen sportkille som sagt, men hur svårt kan det vara tänker han, en bräda och fyra hjul, det är väl bara att öva lite.

Det visar sig att det är hur svårt som helst att åka skateboard och Movits är snart helt blåslagen. Men planen fungerar, han lär faktiskt känna skejttjejen, får veta vad hon heter, Beata, och får till och med följa med henne hem. Allt vore perfekt om det inte var för att Movits genom ett stort missförstånd och en väldig slump blir utnämnd till Sveriges största skateboardhopp och blir inbjuden att vara med i TV och visa sina bästa trick i en mördarstor, livsfarlig ramp. Hur ska han kunna ta sig ur den knipan utan att skämma ut sig för hela sin skola, familj och ja, hela Sverige faktiskt, men framför allt för Beata?

Roligt och lättläst. Jättebra!

1 kommentar:

  1. Tips! För den som gillade Kärlekspizzan finns nu även den fristående uppföljaren Knockad Romeo, full med ny pinsamheter för Movits Lind... Hälsningar Johan Rundberg

    SvaraRadera