fredag 11 april 2014

Svart passion

Författare: Annika Banfield

Mathilda går på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg. Hon är en rätt vanlig tjej, normal, ingen man lägger märke till, tycker hon själv i alla fall. Hon är sköltrött och trött på sina föräldrar och trött på tillvaron i största allmänhet. Ska det alltid vara så mördande tråkigt?

Hade Mathilda vetat vad framtiden hade i beredskap för henne, i form av våld, blod och död, hade hon nog uppskattat sin tråkiga vardag lite mer. Men Mathilda vet inte vad som väntar. Hon har ingen aning om att ondskan har flyttat in på hennes skola och att hon är den enda nu levande människa som kan förhindra att mänskligheten utrotas.

En våldsvåg drar fram över Göteborg månaden före jul. Människor mördas, kroppar hittas helt sönderslitna. På Liseberg går en ung tjej in i spöktunneln och kommer aldrig tillbaka. Människorna är skräckslagna men de vet inte att det här bara är början. Att tiden nu har kommit för vampyrerna, dimmornas folk som de kallar sig själva, att ta makten över Göteborg, Sverige och världen. I vampyrernas värld finns ingen plats för människor, annat än som mat. Hur ska Mathilda, som visserligen gillar Twilight, men som inte tror på vampyrer, verkligen inte, kunna stoppa dimmornas folk?

Som Twilight, fast med onda vampyrer och utan all kvalitet, all romans och det mesta av spänningen. Tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar