torsdag 7 mars 2013

Korpens hemlighet

Författare: Ewa Christina Johansson

Tvillingarna Ella och Ida är med sin klass på studiebesök på ett gammalt slott. Ella är uttråkad och sackar efter de andra.

När hon ska leta reda på sin klass får hon plötsligt se någon springa snabbt uppför en trappa och försvinna. Ovanför trappan finns bara en igenmurad dörr. Guiden berättar att en stallpojke för länge, länge sedan anklagades för stöld på slottet. Pojken flydde in i ett rum och försvann därefter spårlöst. Människorna på slottet tyckte att det var otäckt att han bara hade försvunnit så de murade igen rummet och ingen har varit inne i det sedan dess.

Men nu ska slottet renoveras och det inmurade rummet grävs fram. Ella är nyfiken och smiter in för att titta. Hon vet att hon hörde någon i trappan framför sig och nu vill hon hitta en ledtråd till vem det kan vara. Men någon kommer och Ella gömmer sig, eftersom hon inte fick gå in i det rummet egentligen. Hon kryper in i ett hemligt utrymme i ett skåp och väntar tills kusten är klar.

När hon ska krypa ut igen kan hon inte längre öppna luckan. Hon är fast och inser plötsligt var stallpojken tog vägen den gången för länge sedan...

Den här serien med lättlästa thrillers/spökhistorier för mellanstadiet tycker jag är riktigt bra. Det är så klart en konst att skriva så lättläst och kortfattat och ändå skapa ordentlig spänning och det tycker jag att Ewa Christina Johansson lyckas med varje gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar