torsdag 3 januari 2013

Skuggan : The World of Voodoo

Författare: Petrus Dahlin & Lars Johansson

Skuggan är den sista och starkaste länken i sin släkts kedja. Bara hon kan rädda sitt folk och sin by från den onda Zouzoustammen. För att samla kraft flyr hon från sitt hem i Afrika och tar sig till ett kallt land i norr, till Sverige och Stockholm. Hon måste hålla sig undan från Zouzous mäktiga häxmästare som är skickad att leta efter henne. Föst när hon har blivit starkare kan hon återvända till sitt hem för att besegra Zouzou.

I Stockholm bor Ruben. Han mobbas svårt av två killar i klassen och försöker nu bara härda ut de två sista veckorna innan sommarlovet.

När Ruben träffar Skuggan ser han plötsligt en möjlighet att ta kontroll över sin situation och hämnas på sina plågoandar. Skuggan sysslar nämligen med Voodoo. Hon varnar honom för att använda sig av den urgamla religionen i ett ont syfte, hon säger att det är mycket farligt att locka till sig de onda andarna, men Ruben lyssnar inte. De onda krafterna är svåra att kontrollera och konsekvenserna omöjliga att förutse. Kontakten med andarna gör att även den som utför Voodoon påverkas och riskerar att göra saker han eller hon aldrig hade kunnat tänka sig att göra i vanliga fall.

Samtidigt närmar sig männen som letar efter Skuggan och när Ruben bestämmer sig för att försöka gömma henne hamnar han i en mycket, mycket farligare situation än hans mobbare i skolan någonsin har kunnat åstadkomma.

En mycket spännande bok som man lätt kan sätta i händerna på alla fantasyälskare, även om den genremässigt kanske inte ska klassas som fantasy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar