torsdag 3 januari 2013

Draksystrar

Författare: Cannie Möller

Nan och Mara är egentligen inte riktiga systrar, men när Maras pappa gifter sig med Nans mamma och tjejerna lär känna varandra upptäcker de snart att de har ett band som är starkare än vilka vanliga syskonband som helst. För att markera hur de hör ihop tatuerar de en drake på sina armar, halva på Nan och halva på Mara.

På höstlovet kontaktar Nan Mara och bönfaller henne att hjälpa henne. Nan befinner sig i Skottland, i den lilla byn Devils Nest hos sin pappa.

På heden runt byn lurar en fruktansvärd ondska. Där finns Tejkern, Han Som Tar, och hans svarta hundar, stora som hästar och med röda glödande ögon. Den som har blivit tagen av Tejkern kommer aldrig tillbaka, det vet folket i byn och det är otaliga av byns invånare som har försvunnit under åren. Nu är Nans pappa också borta. Han gick iväg för att hitta de senaste offren, en mamma, en pappa och en liten pojke som försvunnit på heden, och han har inte kommit tillbaka. Nan bönfaller Mara att hjälpa henne. Bara de tillsammans är starka nog att besegra Tejkern. Till sin hjälp har de draken.

En spännande historia med klassiska fantasyingredienser som gott och ont, vänskap och död, monster och magi. Jag skulle tro att den hittar sina läsare främst i de yngre tonåren, i sexan och sjuan, vilket är positivt eftersom det är en svår ålder att hitta bra böcker till, tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar