fredag 13 december 2019

Snösystern


Författare: Maja Lunde

Illustratör: Lisa Aisato

En av de kanske finaste böckerna denna jul?  Boken är indelad i 24 kapitel så man kan passande läsa den i december och fram till jul -men bokens magiskt fina text och bild fångar läsaren så att det blir svårt att hålla sig till ett kapitel om dagen! 

Det är till en början en ledsam, men vacker berättelse om Julian vars familj lever med sorgen efter att äldsta systern Juni dött. Nu är det snart jul men föräldrarna förbereder ingen jul alls och Julian vill inget hellre än att familjen ska umgås, finna glädjen och se varandra igen. Det är som om föräldrarna inte ser Julian och hans lillasyster länge. När han träffar den livsglada  Hedvig med det stora leendet, fräknarna och röda lockiga håret känner han för första gången på länge glädje igen! Och i hennes hus är det uppdukat julstämning i varje rum men var är hennes föräldrar? Och varför känns det som om det är något hon inte berättar?! 

Dagarna innan jul blir för Julian omtumlande och han konfronteras av minnen av systern, längtan efter julstämning och ett ljusare och gladare hem. Men då han möter en gammal man som också känner sig ensam och saknar systern han en gång hade så tar Julians liv en vändning han inte räknat med… 

En underbar högläsningsbok för alla åldrar egentligen men i synnerhet på låg- och mellanstadiet!

Bonnier Carlsen, 188 sidor. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar