söndag 24 april 2016

Robot

Författare: Malorie Blackman

Claras pappa är en berömd uppfinnare. Sedan lång tid håller han på med ett superhemligt projekt som tar all hans tid och Clara är arg på honom för att han prioriterar bort familjen. Hennes mamma säger att hon måste ha tålamod, pappan vill aldrig tala om eller visa sina projekt innan de är färdiga och helt perfekta. Men Clara är både otålig och nyfiken. Varför mätte pappan hela hennes kropp? Och skannade av hennes hjärna? Vad kan det vara som är så mycket viktigare än hans egen familj?

Eftersom Clara är en ganska ensam tjej - hennes klasskamrater upplever henne som överlägsen och tror att hon tycker att hon är bättre än de eftersom hon har en så berömd pappa - tar hon kontakt med en brevvän via nätet. Maisie är precis som en syster tycker Clara, för henne kan hon berätta allt och Maisie förstår henne på ett sätt som hennes mamma och pappa inte gör.

Så får Clara och hennes mamma äntligen se det hemliga projektet. Eller träffa, kanske man kan säga, för det är en varelse. Den fulaste och mest förfärliga varelse Clara någonsin sett, och det värsta är: pappan har skapat henne med Clara som förebild, gett henne Claras mått och minnen.

Den här lite ovanliga historien bjuder på en spännande twist på slutet. Vem är egentligen onormal, ful och motbjudande?

Argasso, 71 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar