tisdag 21 september 2010

Det är så logiskt, alla fattar utom du

Författare: Lisa Bjärbo

Lisa Bjärbo, som tidigare har skrivit om barns syn på dödssynder och som är aktuell på litteralund i höst, har romandebuterat med boken "Det är så logiskt, alla fattar utom du".

Johan är vansinnigt förälskad i sin barndomsvän, Ester, något han är fast besluten att aldrig låta henne få veta. Ester är i sin tur förälskad i smala hårdrockskillar, just nu Adam. Johan försöker dölja sina känslor för Ester, men det är inte så lätt när hon bubblar på om Adam-adam-adam hela tiden och svartsjukan rasar i Johan. Inte blir det lättare av att han tvingas hantera sina föräldrars skillsmässa samtidigt. Men så börjar det en ny tjej i klassen och Johan börjar umgås med henne. När Adam visar sig vara en stor skit och Ester inser att Johans beteende kanske kan ha berott på svartsjuka börjar hon se honom med nya ögon, men då är det möjligen redan försent.

Läsaren får följa Ester och Johan i vartannat kapitel, en inte helt originell men alltid tacksam metod för att få fram de olika karaktärernas perspektiv. Historien är överhuvudtaget inte originell, men väl underhållande och extremt träffsäker i dialogen. Kommer älskas av många läsare i typ sexan och uppåt.

1 kommentar:

  1. Ska man använda ordet originell två gånger i typ samma stycke kan man lära sig stava till det. Förlåt... Men stavningen är rätt orig... egen i alla fall! :-)

    SvaraRadera