fredag 5 mars 2021

En stark nolla

Författare: Sara Lövestam

Texas är hemligt kär i André i sin klass. Det enda han tänker på är André: den snygga, smarta, populära killen i klassen, som till råga på allt också är schysst! Till och med mot ensamma "töntar" som Texas. Det finns bara ett problem, och det är stort. André är straight. Dessutom är han inte ens kompis med Texas eftersom Texas inte har några vänner. Så hur ska han kunna närma sig André? Och hur ska Texas dessutom få André att bli kär i honom?

Till slut kommer Texas på en idé. Han skapar ett fejkkonto på Instagram och snor en bild av en okänd normsnygg tjej som heter Hilma som han hittar på instagram. Från det nya kontot börjar han följa André och sen tar det inte lång tid innan André börjar skriva till Hilma. Eller till Texas kanske man ska säga... André och Texas klickar verkligen och skriver långa meddelanden till varandra och berättar saker för varandra som de inte sagt till någon annan tidigare.

Snart uppstår dock ett stort problem. André vill träffas. Vad ska Texas göra nu? I sin desperation kontaktar han den riktiga Hilma för att försöka få henne att gå med på en dejt med André. Men när han skriver till Hilma visar det sig att även hon bär på hemligheter. Snart blir saker och ting ännu krångligare för Texas.

Det här är en roman som handlar om att våga stå för den man är, om fejkkonton på Instagram och att skaffa nya vänner - där man minst anar det. Den här boken känns väldigt äkta i sitt språk och inte alls så krystat som det kan göra när vuxna ska skriva som tonåringar pratar. Av bibliotekarien får den här boken 5/5 boklusar, mycket för att alla karaktärer känns trovärdiga och komplexa - precis som i verkligheten!

/ Sofia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar