fredag 5 mars 2021

Humlan hanssons hemligheter

 Författare: Karin Sigunsdotter och Ester Eriksson

När Humlan Hansson kommer tillbaka till skolan efter att ha varit sjuk i vattkoppor upptäcker hon något riktigt hemskt. Hennes bästis Nour har blivit kompis med de taskiga hästtjejerna i klassen, de som alltid kollar snett på Humlan och fnissar när hon går förbi. Helt plötsligt är Humlan som luft för Nour fast de varit bästa vänner sedan förskolan. Nour är nu helt ensam i skolan, på rasterna gömmer hon sig på toalettetn för att de andra inte ska se att hon inte har någon att vara med. Humlan börjar planera för hur hon ska göra för att Nour ska bli hennes bästis igen. Men är det ens något hon vill fortfarande efter att Nour bara helt har struntat i henne?

För att söka tröst går Humlan hem till sin faster Fanny. Fanny är världens coolaste människa! Hon är konstnär och en av få vuxna som faktiskt fattar någonting och är rolig och inte bara bryr sig om att städa eller sortera ut gamla papper. Men faster Fanny mår inte så bra och ibland måste hon åka in på sjukhuset - till en avdelning som kallas för "vuxenpsykiatrisk avdelning 84". En gång hörde Humlan att mamma kallade faster Fanny för "knäppgök", fast hon är världens bästa person. Humlans mamma vill inte att hon ska hälsa på Fanny på sjukhuset men Humlan börjar besöka henne i smyg...

Den här boken handlar mycket om vänskapsrelationer och hur man mår när man blir sviken av sin bästa vän. Den handlar också om när man har någon i sin familj som mår dåligt psykiskt, som faster Fanny. I boken finns väldigt fina och roliga illustrationer. Eftersom det är mycket bilder bland texten blir boken rätt lättläst. 

/ Sofia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar