lördag 25 mars 2017

Kragos & Kildor - den förtrollade demonen, Vedra & Krimon - tvillingbestarna

 Författare: Adam Blade

I den som det verkar oändliga räcka av nya Best Quest-serier dyker här upp en extra välkommen nyhet. Det är en serie mer lättlästa böcker, märkta "Börja läsa", som innehåller två sammanhängande berättelser i varje bok, med färgbilder och stor stil. Börja läsa, är kanske lite fel marknadsföring, detta är inget man börjar med, utan snarare för de som kommit i gång med läsningen och är redo för en kapitelbok snäppet över "Klass 1B" eller motsvarande (Bonniers "Lätt att läsa"-serie).

I den första boken,  Kragos och Kildor ger sig Tom och Elenna ut på jakt efter Livets bägare som den ständigt onde trollkarlen Malvel försöker lägga beslag på och de stöter på en skräckinjagande tvehövdad bäst som försvårar uppdraget. I Vedra och Krimon ska Tom och Elenna hjälpa till att sätta ett par tvillingdrakbebisar i säkerhet för Malvels ondska.

Men kan inte annat än att hysa djup beundran för den uppfinningsrikedom Blade uppvisar i detta att hitta på ständigt nya fantasieggande uppdrag med tillhörande fantastiska bestar. Det är handling och action från första till sista sidan och mycket dialog. Böckerna inleds med färgbilder på alla karaktärer och in innehållsförteckning, för att ytterligare hjälpa läsaren att komma in i berättelsen.

Med största sannolikhet är det här en satsning som kommer att fortsätta och skolbiblioteken kommer att behöva köpa in många exemplar av de här böckerna, för de kommer att bli populära, både bland gamla och nya Best Quest-läsare.

Berghs, 76 sidor vardera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar