fredag 3 mars 2017

Bella Donna

Författare: Ruth Symes

Detta är efter vad jag kan se Ruth Symes andra bok på svenska, men boken om Bella Donna är den första i en hel serie om den lilla häxligen Bella Donna. Här träffar vi henne först på ett barnhem där hon och kompisen Sam väntar på att deras alldeles rätta "För-alltid-familjer" ska dyka upp. Eftersom Bella Donna vill bli häxa måste det vara en familj som accepterar det. Och eftersom Sam älskar djur, i synnerhet grodor, småkryp och maskar, måste han hitta en familj som accepterar det.

När Lilith dyker upp på barnhemmet känner Bella Donna genast att det är helt rätt. Hon vill så gärna att Lilith ska gilla henne och vilja adoptera henne att hon slutar vilja vara en häxa och i stället försöker bli "den perfekta tjejen" när hon bor hos Lilith under provmånaden.

Som tur är visar det sig att Lilith är en häxa och hon gillar Bella Donna bäst precis som hon är. Ändå håller allt att gå fullständigt på tok när Bella Donna försöker hjälpa sin bästis Sam med sina nyvunna häxkunskaper.

Fint, lekfullt och roligt om att vara den man är, att tro på sig själv och om vänskap. Kan också passa om man vill diskutera vad som egentligen förväntas av tjejer och killar. Passar goda läsare från lågstadiet till mellanstadiet och kan också passa som högläsning i f-2.

Opal, 184 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar