måndag 30 mars 2015

Kanske är det allt du behöver veta

Författare: E. Lockhart

Cadence tillhör en rik familj. Hon är äldsta barnbarnet till den förmögna Harris Sinclair. Varje sommar tillbringar Cadence på morfars ö utanför USA:s södra kust. Där finns också kusinerna Johnny och Mirren och Johnnys styvbror Gat. De är jämngamla med Cadence och de fyra gör allt tillsammans. Varje sommar.

Men den femtonde sommaren händer något. Cadence råkar ut för någon sorts olycka. Hon drabbas av minnesförlust och fruktansvärda migränattacker efter olyckan som gör att hon inte minns vad som har hänt, varken själva olyckan eller större delen av sommaren innan den inträffade. Allt hon har är vaga minnesbilder, skärvor och delar av händelser och hon kan inte pussla ihop bilden och förstå vad som har hänt.

Allt är konstigt. Hennes mamma vägrar berätta för henne om olyckan. Hon säger att läkarna har sagt att Cadence behöver minnas av sig själv. Hennes älskade kusiner är inte heller till någon hjälp. Efter olyckan svarar de varken på mail eller brev, Cadence får inte tag på dem alls. Hon känner sig fruktansvärt övergiven. Särskilt av Gat som hon älskar och som hon trodde kände likadant för henne.

Cadence mamma försöker hålla henne borta från ön. Den sextonde sommaren är hon inte där alls, men den sjuttonde sommaren lyckas hon övertyga sin mamma om att få åka till ön som vanligt. Hon måste få träffa kusinerna och få veta vad som egentligen hände den femtonde sommaren. Vad är det som är så fruktansvärt att ingen vill berätta för henne?

Poetisk, romantisk, läskig och fullständigt oförutsägbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar