måndag 30 mars 2015

Black Ice

Författare: Becca Fitzpatrick

Britt och hennes bästa vän Korbie ska tillbinga ett skollov med att vandra i bergen. De ska bo i Korbies familjs stuga och gå flera kilometer varje dag i bergen runtomkring. Det är Britts idé och hon har förberett sig hela året. Konditionstränat, styrketränat, skaffat rätt utrustning, läst på om vildmark och överlevnad. Korbie är inte lika peppad utan följer mest med för Britts skull.

Britt har haft ett förhållande med Korbies bror, Calvin, men han dumpade henne när han började på College och nu försöker Britt intala sig att hon har kommit över honom. Dessvärre visar det sig att Calvin också ska bo i stugan hela veckan, för att hålla ett öga på tjejerna. Hon fasar för att träffa honom igen, samtidigt som hon inte kan låta bli att tänka att de kanske, kanske kan bli tillsammans igen…

Men på väg upp till stugan överraskas Britt och Korbie av ett snöoväder som tvingar dem att överge sin bil och försöka hitta skydd någonstans. När de har gått i över en timme och är stelfrusna och dödströtta kommer de till en stuga i skogen. De knackar på och släpps in av två killar, Ace och Shaun. Det visar sig dock snabbt att den varma stugan inte är den räddning tjejerna trodde. Ace och Shaun är uppenbarligen på flykt från polisen och nu tar de tjejerna som gisslan och hotar att döda dem om de inte gör som de vill och hjälper dem att fly.

Under året har flera unga tjejer försvunnit eller hittats döda i bergen och Britt inser till sin fasa att deras gisslantagare verkar ha med dessa mord att göra.

En mycket spännande thriller, men typiskt amerikansk med unga, snygga, smala och rika huvudpersoner. Dock har boken en stark tjej som huvudperson och gör en ganska stor poäng av hur viktigt det är, inte minst som tjej, att kunna ta vara på sig själv och inte lita på att männen i ens närhet ska göra det.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar