fredag 20 mars 2015

Supersommar

Författare: Nina E. Gröntvedt

Bokens fullständiga titel lyder  Supersommar... eller? (Den sommaren när ingenting blev RIKTIGT som det skulle) och är tredje boken om Oda som är en tjej som bor i Norge och skriver dagbok. Boken utspelar sig under terminens sista veckor och under sommarlovet innan högstadiet. Det är Oda som berättar. Hennes berättarröst varvas med hennes egna dagboksanteckningar, små teckningar och klotter.

Oda och hennes bästis Helle har fått en ny granne, Alfi. Alla tre är vänner och har väldigt kul ihop. Men Oda känner något utöver vänskap för Alfi, så när klasskamraten Anniken begär att Oda ska fråga chans på Alfi åt Iselin, då vägrar Oda. Samtidigt vill hon inte berätta att hon själv är kär i Alfi, och det hela leder till att hon snirklar in sig lite i lögner. Hela våren laddar Oda för att fråga Alfi, men hon vågar aldrig riktigt. När Oda åker på sommarläger saknar hon till en början Alfi jättejättemycket. Men sen träffar hon Erik! Erik med alla fräknarna, Erik som är så snäll och rolig och alltid verkar vilja vara där Oda är. Snart snirklar Oda in sig i lögner igen och nu blir det mycket mycket värre, nu blir det värre än värst.

Om ung kärlek, vänskap, sommaren och livet. En del "Om jag bara inte hade..." av Angerborn och en del Nikkis dagbok (fast med mer substans). Funkar för duktiga läsare från årskurs tre.

Lilla Piratförlaget, 347 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar