lördag 28 februari 2015

Krigarna

Författare: Mats Wahl

Krigarna är den andra delen av  Wahls nya serie "Blodregn". Den första delen Ryttarna har Lotta förtjänstfullt skrivit om här på BokLus tidigare.

Krigarna tar vid några månader efter det Ryttarna slutar. Elin har fått sin dotter Gerda. Man försöker leva sitt liv på gården Liden, men oroligheterna kryper allt närmre. Motståndsligor finns överallt och regeringsstyrkorna blir allt mer nervösa. Laglösa banditgäng härjar och gör livet osäkert för alla. Plötsligt dyker militären upp och tar Elin och Gerda till fånga. De förs till Fästningen där de skiljs åt och Elin utsätts för förhör med tvivelaktiga metoder, de tror att hon har information om sin moster Karin och andra inom motståndsrörelsen, men Elin berättar inget. Så småningom lyckas Elin undslippa med Gerda. Nu återstår att ta sig hem genom landet härjat av nyckfullt klimat och krig.

Det här är så bra och spännande! Jag har läst båda böckerna i snabb takt och nu när jag är färdig infinner sig, som med alla riktigt bra böcker, en saknad efter karaktärerna och miljöerna i "Blodregn". Det är absolut i klass med Hungerspelen, mycket bättre och mer välskrivet än Divergent, här finns alla chanser för en internationell bestseller. Miljöerna och händelseförloppen är realistiskt beskrivna, karaktärerna trovärdiga och den motvilliga hjältinnan Elin går rakt in i hjärtat. Bara läs och njut!

Natur & Kultur, 396 sidor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar