torsdag 14 februari 2013

En sekund i taget

Författare: Sofia Nordin

Omslagsbild: En sekund i taget
Tänk dig att du är ensam i hela världen. Du har just sett din mamma, pappa och lillebror dö i en fruktansvärd feber och det enda du kunde göra var att springa emellan dom med vatten, lyssna på deras ”gå inte” och slita dig loss från deras krävande händer som försökte hålla dig kvar. Men du var tvungen att ringa 112 där det var upptaget hela tiden och du blev helt slut av att springa med vatten.
Utanför är det helt stilla. Det ligger lik överallt. I sandlådan kommer din lillebror aldrig mer att gräva. Och i den blommiga kaffekoppen i lärarrummet kommer din mamma aldrig mer att dricka sitt kaffe. Men det finns en ring av gammalt kaffe kvar i den och du tar koppen med dig. Du har brutit dig in på skolan för att ta med dig överlevnadsutrustning som finns där, sovsäck, ryggsäck och sådant. Och du ger dig av ut i skogen, för inne i stan kan du inte stanna.
En mycket spännande och gripande historia om Hedvig som gör allt för att lista ut hur hon ska överleva. Och i sin överlevnadskamp vävs det in en inre kamp där hon försöker att inte brista av det hemska hon varit med om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar