onsdag 4 april 2012

Recept för en flygtur

Författare: Annalena Hedman

Kollegan Petra har skrivit om de två tidigare delarna i den här serien är på BokLus tidigare. Nu har det tre i Annalena Hedmans serie om Abbe kommit ut.

När den här boken börjar ligger Abbe och trycker under sin säng och är inte alls lika glad som vanliga över att vara och hälsa på hos mormor och morfar i Istermyrträsk. Men så kommer ett helt nytt fenomen in i Abbes liv: Punken! Plötsligt finns det hopp. Hon lyckas på sedvanligt Abbe-manér övertyga arrangören på ABM att låta hennes nyfunna idoler Up Yours spela förband till schlagerpopbandet S.U.C.K. Dessutom blir hon på köpet kompis med tuffa Angela. Samtidigt är Ánton som alltid utsatt av Christoffer och hans hejdukar, här behövs en plan.

Det är nutida bullerbystämning i Istermyrträsk. Istället för att röra sig mellan hölogar och kohagar rör sig barnen mellan Medis, bibblan och Konsum (även om den hemliga klubben faktiskt har sitt högkvarter i en övergiven lada). Det finns vuxna som lyssnar och kloka gamlingar och barn som klarar av en massa saker när de hjälps åt. Läsvärt och mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar