måndag 16 april 2012

Jag är Love

Författare: Mårten Melin

Love har ett stort problem. Han är omåttligt populär. Alla, alla, ALLA –utom typ hans mamma- blir kära i honom. Han blir förföljd överallt och framför allt tjejer kastar sig över honom så fort de kommer åt. En dag går det så långt att han blir inträngd på en skoltoalett och när han låser in sig för att skydda sig mot alla som står utanför och bankar och skriker och suktar efter honom trycker de in hela dörren. Lyckligtvis kommer en lärare och räddar honom, men Love känner att han aldrig vill gå tillbaka till den skolan igen. Det visar sig att han inte behöver det heller.
                 Samma kväll kommer hans pappa, som han aldrig träffat, och berättar att Love ska få börja på en speciell skola där han ska få hjälp. Skolan är ett internat och hans pappa kör honom dit i sin röda sportbil. Väl där möts de av rektorn som visar Love var hans ska sova och som gör klart för honom att han aldrig, aldrig får ta av sig det halsband med ett kors som han har fått, eftersom det går en vampyr på skolan. Love tror att hon skämtar men när han ser att det är galler för fönstrena på hälften av elevrummen och han får höra att skolan kallas Monsterskolan börjar han undra var han egentligen har hamnat. Och vem är hans pappa?

Som vanligt är Mårten Melin fantastiskt bra, både lättläst och spännande. Roligt att få återknyta kontakten med Monsterskolan också, fast ur ett nytt perspektiv. Jag hoppas på fler böcker i serien så att man får reda på vad rektorn egentligen är för något...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar