måndag 16 april 2012

Den stora jakten

Författare: Jan Kjaer


Luka bor i byn Skogsby. Som alla andra unga män i byn väntar han på att det ska bli dags för Kallet, då byns shaman tittar in i pojkarnas hjärtan och avgör vilken typ av jägare de ska bli. Lukas vän Kif hoppas på att få bli pälsjägare. Lukas far är fågeljägare och han hoppas att sonen ska bli det också så att de får jaga tillsammans. Luka själv vet inte vad han vill, men det spelar ingen roll för det är ändå shamanens ord som gäller. Han ser vad man verkligen är gjord för och så blir det.

Äntligen är det dags. Det trista livet som kökspojke i slottets kök är över för Luka och Kif, det är deras tur att få veta vad shamanen ser i deras hjärtan. Men inget blir som Luka har tänkt sig. Till sin och resten av byns fasa visar hans hjärta att han är människojägare. Det är ett avskytt yrke som ingen i byn ägnar sig åt och Luka bestämmer sig för att ge sig av från sin familj för att inte dra vanära över dem och försöka hitta en läromästare som kan träna honom i hans framtida yrke.

En ny serie av författaren till Taynikma. På samma sätt som i den älskade serien  blandas här text och serieliknande bilder i mangastil, vilket i kombination med den spännande historien gör boken lättläst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar