tisdag 13 december 2011

De magiska 12 : Uppdraget

Författare: Michael Grant

Tolvåriga Mack har ovanligt många fobier. Han är rädd för allt från spindlar och ormar till mer udda saker som dockor och hav. Allra mest rädd är han för små utrymmen, han lider av svår klaustrofobi.

Däremot är han inte alls rädd för mobbare. Man kan säga att han är mycket osunt orädd för mobbare. Det finns så många mobbare på Macks skola att de har delat upp elevtyperna i olika mobbningsrevir. Det finns en mobbare som ger sig på idrottarna, en för skateboardåkarna, en för töntarna och så vidare. Det finns också en övermobbare, en chefsmobbare, som bestämmer över och styr de andra mobbarna, Stefan. Stefan är stor och skräckinjagande och varje vettig elev är livrädd för honom. Men inte Mack.

Det är dock inte mobbare som Mack måste kämpa mot i den här boken. Det visar sig till hans stora förvåning och förtret att Mack är den förste av de tolv utvalda som ska kämpa mot den Bleka Drottningen, en ohygglig ondska som vill förgöra världen. Mack måste ge sig ut i världen och försöka samla ihop de andra elva utvalda, samtidigt som närmast obeskrivliga monster försöker stoppa och döda honom. Hans oräkneliga fobier är inte alls till någon hjälp i det här läget. Och som om inte det vore illa nog att han antagligen när som helst kommer dö en plågsam död har en golem, en lerrobot, skickats att hålla ställningarna hemma och låtsas vara honom, medan Mack räddar världen. Det går inget vidare…

Spännande men framför allt mycket rolig fantasyserie fullspäckad med monster av de mest groteska slag. Stor högläsningspotential.

2 kommentarer:

  1. jag märker att du är inne på ROLIGA böcker för närvarande, Emelie! Den här serien har jag inte köpt, men jag kanske måste gör det nu!

    SvaraRadera
  2. Du måste lägga till "högläsning" bland etiketterna, eftersom du skriver att den har stor högläsningspotential. Själv har jag beställt den nu men inte fått den ännu.

    SvaraRadera