torsdag 26 maj 2011

Under trottoaren

Författare: Pernilla Glaser

Sam gömmer sig från sin misshandlande pappa. Om bara några veckor blir han myndig. Då är han fri att göra vad han vill. Tills dess måste han gömma sig. Det gör han under jorden, i det underjordiska nätverk av gångar som löper under staden. Där träffar han också Lova. Lova som inte känner att hon någonsin passar in ovan jord. Hela tiden blir hon tillsagd att vara tyst och stilla och hela tiden vill hon bara röra sig, klättra, komma vidare. Inte sitta still. I underjorden letar hon efter ballongrummet. Kanske kan Sam hjälpa henne att hitta det. Om det nu finns. Astra hamnar i underjorden av en slump. Hon går omedelbart vilse och är övertygad om att hon kommer dö där nere, när hon blir räddad av Sam. Astra har förlorat båda sina föräldrar i en bilolycka och för att hantera tillvaron så målar hon, förgyller staden. Ovan jord i vanliga fall.

Under staden finns också Åkesson. Åkesson som regerar underjorden med terror och som har lovat att ta sönder Sam om han inte betalar tillbaka sin skuld till henne.

En mycket spännande och förhållandevis lättläst historia om tre ungdomar som av olika anledningar möts och påverkar varandras tillvaro. Den är skriven i samarbete med läsarna genom en blogg, vilket man kan läsa om här www.undertrottoaren.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar