söndag 15 maj 2011

Förvandlad

Författare: Mårten Melin

Måns vaknar en morgon och upptäcker tre underliga saker:
1. Han är inte hungrig, vilket han normalt alltid är när han vaknar
2. Han har jord under fötterna
3. Han har små hår i munnen
Utan att dessa märkliga saker får någon direkt förklaring, utom möjligen att han plötsligt börjat gå i sömnen, blir han hastigt och lustigt ivägkörd i bil till en skola långt borta där han genast måste börja och där han dessutom ska bo internerad. Måns är visserligen inte så förtjust i sin klass och har inget emot att byta skola, men det verkar ändå lite drastiskt att börja på internatskola bara för att han går i sömnen. Mamma svamlar något om en gammal förbannelse som drabbar var fjärde generation i släkten, men mer säger hon inte. På skolan blir Måns försedd med ett krucifix, tillsagd att aldrig ta det av sig och att aldrig gå ut efter mörkrets inbrott och inlåst in på sitt rum. Han inser snart att det inte handlar om att gå i sömnen.

Mårten Melin är lätt min nya Hcg-favorit. Hans böcker är både roliga, spännande och välskrivna och denna version av monster-internatskole-bok är inget undantag. Samma anda som Vampire Academy-böckerna, men för yngre läsare och dessutom mer fantasifull tycker jag. Härlig läsning!

2 kommentarer:

  1. jag väntar och väntar på mitt ex, har ännu inte läst och ser fram emot det!!

    (PS: konstiga arbetstider vi verkar ha, du och jag, fredag kväll och söndag...)

    SvaraRadera
  2. Ja, men det är så trevligt att blogga om en bok när man precis läst den, vilket ofta blir på helgen. Är man engagerad så är man. :-)

    SvaraRadera