torsdag 21 mars 2019

Små eldar överallt


Författare: Celeste Ng 

Celeste Ng roman Små eldar överallt utspelar sig i idylliska förorten Shaker Heights i slutet på 90-talet. Här bor de privilegierade, de som har allt de någonsin drömt om. 

Hit flyttar Mia Warren med tonårsdottern Pearl. Mamma och dotter har fört ett kringflackande liv, men nu har Mia lovat sin sextonåriga dotter att de äntligen ska stanna och skaffa sig ett riktigt hem. De hyr en lägenhet i ett av den på ytan alltigenom perfekta familjen Richardsons hus. 

Pearl blir kompis med alla fyra av familjens barn och är snart en naturlig del av ungdomarnas soffhäng framför realityshower på tv när skoldagen slutat. Mia hankar sig fram som fotograf och för att dryga ut sin och Pearls kassa tar hon emot erbjudandet om att arbeta som familjen Richardsons hushållerska. Det gör att också hon får en nära kontakt med barnen. 

Till en början är allt frid och fröjd. Mia och Pearl stormtrivs och uppskattningen från familjen Richardson är ömsesidig. 

När fru Richardson plötsligt en dag upptäcker att deras kära Mia bidragit till att  hennes bästa vännina hamnat i en vårdnadstvist ändras hennes inställning till mamman och dottern och hon börjar hon nysta i Mias förflutna. Hon börjar ana att det finns en anledning till att Mia och Pearl flyttat runt så mycket.  

Små eldar överallt är en bok om hemligheter, lögner, blodsband och framförallt en bok om moderskap.

Passar gymnasiet. 

Albert Bonniers förlag. 362 s. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar