fredag 9 november 2018

Spöket i dimman

Författare: Katarina Genar
Illustratör: Alexander Jansson

Greta älskar sin skola eftersom den inte riktigt är som alla andra skolor. Denna skolan är väldigt gammal och lite mystisk. Det finns kvar en massa saker från förr så som fotografier, möbler och klockor.

Gretas lärare Mattias gillar gamla saker och berättar ofta om hur det var för barn förr i tiden. Den här gången pratar han om hur det var på 1800-talet när familjer flyttade till Amerika i hopp om ett bättre liv. Han visar dem anteckningsböcker från elever som gick på skolan då och brev som skickats från Amerika. Undrar om någon av barnen på fotografierna har skrivit något av dessa?

Ute på skolgården hittar Greta ett väldigt gammalt mynt, det är så smutsigt att hon inte kan se vad bilden på det ska föreställa. Hon tänker att hon ska ge det till Mattias. Men innan hon hinner göra det börjar en massa mystiska saker att hända. Skåpet med de läskiga uppstoppade fåglarna står helt plötsligt öppet och vem är den mystiska figuren i dimman?

Mysmys med historiska inslag och feel good slut. Spöket i dimman är en del i serien Mystiska skolan som består av olika fristående titlar. Passar för lågstadiet.

Bonnier Carlsen 91s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar