fredag 9 november 2018

Drakjakten

Författare: Suzanne Mortensen
Illustratör: Andrea Femerstrand

Jakob önskar sig ett husdjur mer än något annat. Men han vill inte ha en hund, katt, papegoja eller vandrande pinne - han vill ha en drake. Så när mamma kommer hem med en drake av plast blir besvikelsen total. I alla fall tills natten då den lilla plastdraken kommer till liv!

Draken presenterar sig som Drakbard och han är här på ett väldigt speciellt uppdrag. Det har försvunnit ett drakägg från drakarnas värld och Drakbard har skickats för att leta reda på det innan det kläcks. Nu dras Jakob och hans bästa vän Isabella in i jakten, och det verkar som att Isabella har den första ledtråden då hon såg en stor reptil i buskarna i stadsparken.

De åker till stadsparken där de stöter på en mystisk kvinna som också verkar leta efter något. Vännerna lyckas fånga drakungen men tyvärr stjäl kvinnan den ifrån dem och försvinner. Vännerna måste nu lista ut vem kvinnan är och varför hon tagit ungen. Samtidigt sprids nyheten om att det ska finnas en drake i staden och den fylls av drakjägare, så jakten på drakungen blir plötsligt mycket farligare än innan.

Fantasy som utspelar sig i Lund. Passar för lågstadiet.

B Wahlströms 112s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar