onsdag 7 november 2018

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

Författare: Gail Honeyman

Eleanor Oliphant lever ett väldigt inrutat liv. Hon har på sig sina fotriktiga skor och hämtar pizza från samma pizzeria varje fredag.  Hon arbetar som ekonomiassistent på en designbyrå och har gjort så sedan hon blev färdig med sina studier. Hon har allt hon behöver och hon behöver ingen annan än sig själv. Tror hon.

En kväll överrumplas Eleanor av kärleken i form av en sångare i ett lokalt band. Eleanor är övertygad om att denne är hennes själsfrände och vet att från det att de träffas kommer de leva lyckliga i alla sina dagar.

Innan dess ska hon bara genomgå en förvandling till en bättre version av sig själv. Hon klipper håret, köper nya moderiktiga kläder och skor, köper smink och lär sig sminka över sitt väldigt vanprydda ärr på ena kinden.

Samtidigt börjar en ny IT-kille på Eleanors arbete. Av en slump sammanflätas deras öden och trevande blir de goda vänner.

Eleanor är inte van vid att ha vänner. Hon har alltid varit apart och inte passat in, något som hennes mamma varje onsdag vid deras regelbundna telefonsamtal befäst.

Snart börjar vi läsare förstå att Eleanor bär på mycket tragiska minnen och trauman som hon behöver konfrontera för att komma vidare i livet.

Boken är en fin berättelse om att hitta sig själv och att hitta rätt i världen.

Lind & Co 411 s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar