torsdag 10 maj 2018

Min mamma är en fe

Författare: Sophie Kinsella

Efter den utmärkta Var är Audrey ger sig nu Kinsella, välkänd för sina feelgoodböcker för vuxna, nu på en bok för yngre barn, också den här av det lite mer lättlästa slaget.

Ellas mamma är precis som titeln stipulerar en fe. Hon förvandlas om hon stampar lite med fötterna, vickar på rumpan och säger sitt hemliga kodord. Det gör alla vuxna kvinnor i Ellas familj, och även Ella ska bli fe när hon blir stor. Men det är superhemligt, bara den närmsta familjen känner till det här. Dock är inte alla feer lika skickliga. Ellas moster har vunnit massor med priser i olika fetävlingar, men Ellas mamma verkar mest ställa till det när hon ska trolla.

I korta kapitel, med luftig layout och generöst med bilder berättas om några episoder då allt gått väldigt tokigt på grund av att femamman dels är så oskicklig, men också så otålig. Sensmoralen är att alla inte är lika bra på allt men att det går bra ändå om man bara gör sitt bästa.

En trevlig, gullig och smårolig bok som passar som egen läsning på lågstadiet. Boken innehåller också en liten pysseldel på slutet. Det är ju inte så biblioteksmässigt, men man kan ju kopiera.

B.Wahlströms, 156 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar