måndag 15 april 2013

Pixis bok

Författare: Mårten Melin

Mårten Melin är tillbaka med en ny bok om "Monsterskolan" - eller Skogsbingelskolan som den egentligen heter. I centrum i den här boken står så klart Pixi. I första kapitlet vandrar hon genom pärleporten och in i paradiset tillsammans med sina föräldrar. Men plötsligt händer något, hon rycks tillbaka, återupplivas. Och hon är inte speciellt glad eller tacksam för det.

Det som också händer Pixi när hon återuppstår från de döda är att hon blir överjordiskt snygg och exceptionellt stark. Exakt hur detta gått till och på vilket sätt hennes morbror Ola varit inblandad i det här är oklart och förblir så boken igenom. Pixi själv är inte så värst angelägen att förstå, det hon är angelägen om är att komma tillbaka till paradiset. I väntan på att komma på ett säkert sätt att återvända till sina föräldrar lär hon känna elever och livet på skolan. Precis som i föregående böcker dyker det upp en del "kändisar" från Melins tidigare produktion, exempelvis Oliver från Som trolleri har en biroll här.

Som vanligt välskrivet och läsvärt. Extra plus för de fina dikterna som finns insprängda här och var och som är de dikter som Pixi skriver i sin bok, exempelvis:

"ingenting fick jag ta med mig
när jag dog

inte ens
mig själv"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar